dinsdag 5 januari 2010

Most wanted lijst on-line

opsporingslijstVandaag heeft de politie de 'Most Wanted' lijst (alternatief) online gezet. Dino Soerel, Fouad El Marzouki en Sharif Korz zijn enkele van de acht meest gezochte criminelen van Nederland.

Soerel wordt gezocht om betrokkenheid bij handel in verdovende middelen en het mogelijk opdracht geven tot liquidaties. Op 30 december van het afgelopen jaar werd hij voor onder meer drugshandel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.

Fouad el M. zou in februari 2003 Mientje Thijssen-Bartelen (75) en Mientjes Aarts-Sewalt (69) in de Nijmeegse Niersstraat met messteken van het leven hebben beroofd. El M., die een liefdesrelatie onderhield met de zoon van een van de slachtoffers, zou tevergeefs hebben gezocht naar een grote som geld in de woning van Mientje Bartelen.(Fouad is inmiddels op 12 februari 2010 gepakt en is op 24-11-2011 in Marokko tot levenslang veroordeeld.)
Sharif Korz (31) uit Geijsteren is tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan moord in Weert in 2000. Hiervan moet Korz nog ruim elf jaar uitzitten.

Voorts staan op de lijst: Maikel Sno (moordenaar van Ishmael Gumbs) (Sno heeft zich inmiddels bij de politie gemeld), Ephraim Sijahailatua (verdacht van liquidaties, zou horen tot de tatoo-killers), René Pouw (veroordeeld tot 5 jaar voor drugshandel), Franky Eeckhout (een Belg van 43, veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden veroordeeld voor verkrachting van twee minderjarige meisjes in Zeeland in 1991, bleek echter al vast te zitten in een Belgische cel), Estin Habibovich (veroordeeld wegens geweldadige overval op echtpaar in Stein op 4 december 2008).

Update 6 januari 2010: Franky Eeckhout bleek al  vast te zitten in een Belgische cel.
Update 12 februari 2010: Fouad al Marzouki is opgepakt
Update 17 februari 2010: Maikel Sno bleek in Nederland te zitten en heeft zich aangegeven.
Update 5 maart 2010: Inmiddels is Jin Xia toegevoegd en Maikel Sno en Freddy Eeckhout afgevoerd
Update 27 juni 2011: René Pouw is gepakt. Overigens waren de 109 dagen die hij nog moest uitzitten slechts een dekmantel. Hij stond in feite geregistreerd omdat hij wordt verdacht een rol gspeeld te hebben bij de (mislukte) moordaanslag op Arjen Kaale, die hij in opdracht van Peter La Serpe zou hebben geregeld.
Update  27 augustus 2010: Dino Soerel wordt in een apartement op de Rozengracht gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook