dinsdag 5 januari 2010

Advocaat vraagt vrijspraak voor Ginger T. in Tano zaak

Ron Heutink, de advocaat van Ginger T., de vijfde verdachte in de Tano Janssenzaak, steltde vandaag in de rechtszaal dat zijn cliente moet worden vrijgesproken.

Tano Jansen (16) overleed op 21 juni vorig jaar nadat hij was achtergelaten in een container op een verlaten terrein in Apeldoorn. Op 30 december 2009 legde de rechtbank in Zutphen vier jonge mannen gevangenisstraffen op tussen de zeven maanden en één jaar (+1 jaar voorwaardelijk), in combinatie met een langdurige behandeling.

„De rechtbank is er in haar vonnis van uitgegaan dat Tano al was overleden toen de vier samen met G. terugkwamen bij de container waar ze de jongen hadden opgesloten”, aldus Heutink. „Ze kan dus niet veroordeeld worden.”

Tano Janssen stichtte nadat hij was achtergelaten, brand in de container en stikte. Het minderjarige meisje vertelde enkele dagen later het verhaal aan haar vader, die vervolgens naar de politie stapte.

Het meisje en haar ouders zitten ondertussen al maanden in grote onzekerheid en lijden daar flink onder, vertelt Heutink. „Nadat ze was vrijgelaten, bracht het OM naar buiten dat ze nog wel verdachte bleef. Die onzekerheid knaagt. De Raad voor de Kinderbescherming heeft in die periode zelfs geadviseerd om haar nog twee weken langer op te sluiten in verband met haar veiligheid. Ze waren bang dat er uit de omgeving van Tano enige agressie tegen G. zou zijn.”

De zaak gaat op 13 april verder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook