maandag 8 februari 2010

Uitspraak: Tien jaar voor ex-agente om moord in hoger beroep

De voormalig politieagente Judith F. (47) uit Almere is in hoger beroep door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van tien jaar. De wijkagente schoot op 10 december 2008 haar ex-partner Deniz Çetin (28) dood met haar dienstwapen. Aanleiding voor het incident was een ruzie.

Volgens het gerechtshof is er sprake van moord, omdat F. voldoende ruimte had om anders te handelen. “Ze was misschien wel de weg kwijt, maar ze had nog steeds met zichzelf kunnen overleggen”, aldus gerechtshofvoorzitter Oscar Anjewierden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden een celstraf van twaalf jaar geëist. Die straf vindt het hof te hoog, omdat ze het als ex-agente zwaar heeft in de gevangenis. Ook houden de rechters rekening met de ruzie die aan de schietpartij voorafging.

In eerste aanleg had Judith F. óók 10 jaar gekregen.

Dat is een bijzonder lage straf voor moord. Dat Judith F. het extra zwaar heeft in de gevangenis, snijdt geen hout. Dat er een ruzie aan voorafging slaat ook nergens op. De meeste moorden worden om een reden gepleegd, niet zelden na een ruzie. Dat is voor de rechter bij een niet-politieagent nooit reden om dan maar strafverlaging te geven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook