woensdag 25 februari 2009

Marco de Kok bekent moord

Marco de Kok
marco de kok
Marco de Kok (41) uit Baarle-Hertog heeft bekend dat hij op 14 januari Kelly Balmaakers heeft vermoord. De advocaat van Marco de Kok, mr. Jan Sneep zegt hem na zijn bekentenis nog niet te hebben gesproken en door justitie nog niet ingelicht te zijn over de bekentenis.

Wat de aanleiding is geweest voor de moord op Kelly in het Tilburgse hotel Mercure is nog onduidelijk. Dinsdagavond 13 januari was er een ruzie voor in de hotelkamer en de volgende dag rond 13.00 uur vond hotelpersoneel het levenloze lichaam van de jonge vrouw. Zij bleek te zijn doodgeschoten.

Marco de Kok zou verliefd zijn op Kelly. Ze gingen sinds een jaar regelmatig met elkaar om, maar hadden geen vaste relatie omdat Kelly daar niet voor voelde. Volgens een kennis kon De Kok niet met die afwijzing omgaan en legde hij steeds meer druk op Kelly om hem toch te zien.

Of dit waar is, is nog maar de vraag: Familie en vrienden van Kelly zeiden niets van enige relatie te weten en hoogst verbaasd te zijn dat Kelly überhaupt met de Kok op een hotelkamer was

De Kok wist na de moord bijna twee weken uit handen van de politie te blijven. Hij vluchtte via omwegen naar het Duitse Mönchengladbach waar hij op dinsdag 27 januari werd gearresteerd. De Duitse politie trof in zijn hotelkamer munitie en een pistool aan. De Kok raakte bij zijn aanhouding lichtgewond. Vorige week werd hij uitgeleverd aan Nederland.

Het pistool zou hij hebben gestolen bij een schietvereniging. Hij had hiervoor de sleutel van de wapenkast nagemaakt.

Update 12 oktober 2009: Er is levenslang tegen Marco de Kok geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: