dinsdag 8 december 2009

OvJ Frans Boon komt er goed vanaf voor poging tot moord op zijn vrouw

Justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch geëist dat officier van justitie Frans Boon (55) uit Velp in een psychiatrisch ziekenhuis wordt opgenomen. Boon wordt verdacht van poging tot moord op zijn vrouw.

De man zou zijn echtgenote op 14 april 's nachts met een stroomstootwapen hebben bewerkt en haar met een steen op het hoofd hebben geslagen. Zelf weet hij daar niets meer van. Hij was voorafgaand aan de gebeurtenissen in die nacht depressief en op het moment zelf wist hij niet meer wat hij deed.

De rechtbank las een brief voor van het slachtoffer, waarin ze om vrijspraak vraagt. Ze wil met haar man en hun kinderen weer een toekomst opbouwen.

Vrijspraak is ook wat raadsman E. Verster vroeg. Hij is het niet eens met de officier van justitie dat er voldoende bewijs is voor poging tot moord. “Dat er die nacht geweld is gebruikt, staat voor de verdachte inmiddels wel vast”, zei de raadsman. Maar zijn cliënt zou de grip op zichzelf volledig kwijt zijn geweest en niet de opzet hebben gehad zijn vrouw iets aan te doen.

Sinds begin 2009 was de verdachte steeds vaker neerslachtig. Dat kwam onder meer omdat hij een groot bedrag aan spaargeld was kwijtgeraakt door verkeerde beleggingen. Hij durfde dit aan niemand te vertellen, ook niet aan zijn vrouw. De mensen in zijn directe omgeving, zijn collega's inbegrepen, hebben niets gemerkt van de toestand waarin hij verkeerde.

Het stroomstootwapen had de inwoner van Velp gekocht in Duitsland. Hij speelde met de gedachte zichzelf daarmee om het leven te brengen, hoewel hij eigenlijk wel wist dat dit niet mogelijk is. Voor het bezit van dit wapen vroeg het Openbaar Ministerie (OM) hem veertien dagen gevangenisstraf op te leggen.

Omdat de Velpenaar zelf officier van justitie is, was het strafrechtelijk onderzoek in handen van de rijksrecherche en nam de rechtbank in Den Bosch de behandeling van de zaak voor haar rekening.

Boon komt er hier heel goed vanaf, ieder ander - geen officier van justitie- zou een veel zwaardere straf krijgen en mogelijk jarenlang in een TBS kliniek worden opgesloten.

Uitspraak op 22 december.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook