dinsdag 8 december 2009

Dode vrouw gevonden in Urmond

Eline Mertens Vanmorgen is rond 10.00 uur op een grasveld voor de Martinuskerk aan de Grotestraat te Urmond het ontklede lichaam van Eline Melters (23) (foto) gevonden. Ze heeft een steekwond ter hoogte van het hart. De gewaarschuwde schouwarts concludeert dat Eline is overleden aan één steek met een koksmes in het hart.

Als de politie zich naar haar huis aan de Kloosterstraat in Urmond begeeft komt daar haar vriend Mart S.(22) aan. Hij is besmeurd met bloed maar zegt dat Eline zichzelf in hun woning met een mes in het hart heeft gestoken en daarna naar buiten is gerend, wordt hij door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.en wordt gearresteerd.

Update 9 december 2009: De vriend wordt reeds vóór de sectie vrijgelaten. De politie gaat uit van zelfmoord en baseert zich hierbij volledig op de verklaringen van de vriend dat Eline psychotisch was en zichzelf de steek heeft toegebracht.

Bij sectie blijkt dat Eline niet één, maar 3 steken in het hart heeft (correctie, in het pathologisch rapport staat 1 entree wond waarbij het mes in 3 stappen is ingebracht). Daarbij heeft zij steken in haar been en voet en heeft zij afweerverwondingen op haar handen.
De verklaring van de vriend dat hij die ochtend met de huisarts heeft gesproken over Eline’s psychose, blijkt niet te kloppen, evenals zijn verklaring dat ze onder behandeling van een specialist was (correctie, dit blijkt wel te kloppen).

Ouders, vrienden en werkgever hebben nooit iets van de psychose gemerkt.
Desondanks sluit de politie reeds op 9 december het onderzoek.
Eline’s vriend verandert diezelfde dag nog op Hyves zijn status als ‘single’ (correctie, ook dit zou niet waar zijn)

Update 30 oktober 2010: De Telegraaf heeft de zaal voorgelegd aan forensisch deskundigen en pleit voor heropening van het onderzoek.

Update 15 maart 2011:
Naar aanleiding va een publicatie op de website 'waarheidvinding'  geeft de advocaat van S weerwoord en spreekt daarin een groot aantal zaken tegen. Het belangrijkste is wel dat Eline zich niet 3x in het hart heeft gestoken maar 1 keer, waarbij ze het mes in 3 stappen naar binnen bracht. Ook zou de huisarts juist hebben bevestigd dat Eline bekend was met psychoses en dat de vriend inderdaad hulp heeft gezocht.
Ook wijst de advocaat een aantal zaken, zoals het veranderen van de Hyves status van de hand als zijnde leugens van de ouders.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook