vrijdag 11 juli 2008

Uitspraak in zaak Deborah Rosiek

Deborah Rosiek
Hans P. is door de rechtbank vrijgesproken  voor de moord op Deborah Rosiek en haar twee ongeboren kinderen in 2003. De eis was 5 jaar. De lichamen zijn nooit gevonden.

De vrijspraak was te verwachten met zo'n draak van een aanklacht. Of Hans P. schuldig is of niet weten we niet maar het OM heeft in ieder geval broddelwerk afgeleverd middels het 'mishandeling en dood door schuld scenario'

In het vonnis krijgt het OM er behoorlijk van langs. De wel bewezen feiten nl. drugs en wapenbezit, waarvoor het OM 15 maanden eiste vindt de rechter maar twee maanden waard maar besluit wegens onoirbaar handelen van het OM geen straf op te leggen.

Beschouwing
Bij moord op Deborah Rosiek lijkt het motief duidelijk: Deborah had een relatie met Hans P. gehad, maar die had er weinig belang bij vader van een tweeling te worden en had op z’n minst financieel moeten bloeden.

Maar hij is niet de enige kandidaat. Deborah had veel minnaars, ook met connecties in zware kringen. Een van haar ex-minnaars was Ferry Frantzen, de tweelingbroer van Leo Frantzen. Leo Frantzen (43) is de man die op 23 augustus 1983 door Klaas Bruinsma werd doodgeschoten toen deze met Chris Dolman 'verhaal kwam halen'.

Ferry Frantzen had het met Rosiek aan de stok gekregen doordat zij samen met een vriendin diens kluis met tienduizenden euro’s en kostbare sieraden uit zijn woning had gestolen. Ferry is overigens nooit als verdachte aangemerkt in deze zaak.

In die kluis lag ook het horloge in dat Leo had nagelaten aan broer Ferry. Een tamelijk bijzonder en opvallend ding, met in de wijzerplaat en gouden dollar. Of het echt een heel kostbaar horloge was is niet bekend, wel dat Ferry er zeer aan gehecht was en erg van streek was toen het bleek te zijn verdwenen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: