vrijdag 19 september 2008

Meer getuigen in zaak tegen Alfred Marsdin

alfred marsden De strafzaak tegen inspecteur Alfred ‘Churchill’ Marsdin (foto) –voormalig hoofd Immigratie op Princess Juliana International Airport op St. Maarten- werd gisteren uitgesteld om nog zeven getuigen te horen. Marsdin wordt verdacht van betrokkenheid bij valsheid in geschrifte in de tijd dat hij als hoofd Immigratie functioneerde.

Hij zou datums hebben veranderd op immigratiedocumenten, waardoor ‘exotische danseressen’ ten onrechte toegang kregen tot het eiland. Marsdin, die al 32 jaar bij het politiekorps werkt, werd op 12 maart aangehouden. De zaak zal nu waarschijnlijk in december of januari voorkomen.
De eigenaar van een nachtclub, hoofd Immigratie Ademar Doran, hoofdinspecteur Janchi Leonard, inspecteur Albert Thomas en drie vrouwelijke immigratiemedewerkers zullen op verzoek van advocaat Jairo Bloem gehoord worden door de rechter-commissaris.

De getuigen zouden nieuw licht moeten werpen op het beleid ten aanzien van de toelating van danseressen. De verdediging zei dat Marsdin niets verkeerds had gedaan, omdat er speciaal beleid was met betrekking tot het toelaten van desbetreffende vrouwen.

Marsdin vermoedt dat het Openbaar Ministerie achter hem aan zit omdat hij ‘een te uitgesproken mening had over het functioneren van bepaalde officieren van justitie’. Ook hij was tegen de komst van de Nederlandse marechaussees naar St. Maarten. Net als Derrick Holiday. Die verklaarde gisteren voor de rechter dat de minister van Justitie sinds 2006 gesprekken met kandidaten hield om hem als hoofdcommissaris te vervangen.

Volgens Holiday hebben zijn opponenten alles geprobeerd om hem aan te vallen, omdat hij tegen de komst van Nederlandse marechaussees was. Gezaghebber Franklyn Richards zou de grote kracht achter het onderzoek tegen Holiday zijn geweest. De hoofdcommissaris zei dat hij niets fout had gedaan en dat het hem, in zijn functie, was toegestaan mensen toe te laten tot het eiland op humanitaire gronden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: