woensdag 5 november 2008

Schietpartij Alkmaar | Verdachte opgepakt

image Een 24-jarige Alkmaarder is vandaag aangehouden als verdachte van de schietpartij voor het NS-station in Alkmaar eerder op de dag. 
Een 22-jarige Alkmaarder raakte bij het incident gewond. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis vervoerd waar hij aan zijn bovenlichaam is geopereerd.

Over zijn verwondingen kon de politie nog niets vertellen. De plaats van het incident werd afgesloten en wordt onderzocht op sporen. De politie tast nog in het duister over de toedracht van het ongeval, maar verwacht dat er getuigen zijn die rond het drukke stationsterrein iets gezien moeten hebben.

Getuigen zeggen dat het slachtoffer als klant aanwezig was in de stationsrestauratie. Toen hij plotseling zijn opponent ontmoette, smeet hij die een stoel toe. De twee achtervolgden elkaar in de restauratie om een pilaar heen.

Uiteindelijk belandden ze buiten op het stationsplein, waar de dader volgens diezelfde getuigen twee keer vuurde. Leden van het promotieteam van Smint dat op het plein snoepjes uitdeelde zag waren getuigen en hoorden de schoten.

De promotieteamleden en andere aanwezigen op het plein vluchtten de nabijgelegen boekhandel binnen. Zij zeggen dat dader en slachtoffer negroïde mannen waren. In het tumult is de dader er vandoor gegaan. Hij is nog voortvluchtig.

De politie zette de Stationsweg deels af. Auto's werden tegengehouden; bussen en fietsers mochten er door. De treinen reden gewoon. Het hoofdgebouw, de Burger King en de restauratie werden met linten afgezet. Op het plein speurden in wit gestoken forensische rechercheurs naar kogelhulzen. Er is er in elk geval één aangetroffen.

De politie kan het relaas van de getuigen niet bevestigen. Dat er twee keer is geschoten en daarna is gestoken, staat derhalve niet vast. Ook het verhaal van getuigen dat er nog een tweede, blanke dader bij het incident betrokken is geweest, kan de politie niet bevestigen.

Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord

Politiewoordvoerder Kees Takken: ,,Iedereen die iets heeft gezien roepen wij op te bellen met 0900-8844.''

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: