dinsdag 20 januari 2009

20 jaar voor snelkookpanmoord

Mehmet Y. (53) is de rechtbank in Haarlem  veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn broer en doodslag op zijn ex-vrouw.

De rechtbank ging niet mee met de eis van het Openbaar Ministerie (OM), dat wilde dat Y. voor de rest van zijn leven achter tralies verdween. Volgens de rechtbank moet de man echter nog een kans krijgen om terug te keren in de maatschappij. (als hij 63 is)

Ze ziet ook geen gevaar voor herhaling, onder meer omdat bij de man geen ernstige psychische afwijkingen zijn geconstateerd.

Y. heeft zijn jongste broer in 1997 op beestachtige wijze om het leven gebracht. Het 28-jarige slachtoffer werd in stukken gezaagd, zijn huid door een vleesmolen gehaald en zijn hoofd in een snelkookpan uitgekookt.

De resten werden gedumpt langs een snelweg. De rechtbank acht ook bewezen dat Y. zijn ex-vrouw eind 2002 heeft gedood. Haar lichaam is nooit gevonden.

Het proces heeft ruim vier jaar geduurd. Dat komt doordat Y. zijn advocaten naar huis stuurde en er tweemaal een compleet nieuwe rechtbank aantrad.

De Haarlemmer heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan de dubbele moord. Volgens hem zijn de beschuldigingen het werk van zijn ex-schoonfamilie.

Update 18 mei 2010: Het hoger beroep is begonnen.
Update  8 juli 2011: Mehmet is veroordeeld tot 15 jaar. (LJN BR1197)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: