dinsdag 10 maart 2009

Levenslang voor Ryan Pietersz wegens gekwalificeerde doodslag

rayan-p Ryan Pietersz (27) (foto) is door de rechtbank in Kralendijk veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het ombrengen van Marlies van der Kouwe. De rechtbank acht moord niet bewezen, maar wel een zware vorm van doodslag (gekwalificeerde doodslag). De eis van Officier van Justitie van Delft was eveneens levenslang.

De verkrachting van Van der Kouwe die het Openbaar Ministerie hem verweet, is volgens de rechtbank ook niet bewezen. Pietersz werd wel veroordeeld voor bedreiging en beroving van een andere vrouw.

De rechtbank rekent het Ryan Pietersz zwaar aan dat hij na de dood van Marlies haar tas heeft meegenomen en haar spullen aan een vriend van hem heeft gegeven om te verkopen.

Hoewel ik Pietersz elke dag van zijn straf gun, ben ik er van overtuigd dat de straf mede bepaald is door de hype rondom de verdwijning van Marlies.

Onwillekeurig vraag je je af wat nu het verschil is met de zaak van een vrouw die levend onthoofd werd en waarvoor iemand gisteren slechts 10 jaar gevangenisstraf kreeg.

In Nederland is volgens artikel 288 de maximumstraf 20 jaar of levenslang.

Voor een overzicht van gekwalificeerde doodslag, zie "Kreeg Ryan Pieters een eerlijk proces"

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: