maandag 2 maart 2009

Vier jaar cel voor Renkumse Grafroof

Louis D (37) uit Arnhem is door de rechtbank in Arnhem  tot vier jaar cel veroordeeld wegens grafroof, dealen, mishandeling, brandstichting en inbraken.

Van de straf zijn 18 maanden voor de grafroof, net als twee medeverdachten eerder ook opgelegd kregen.

Volgens de rechtbank ontbreekt het de verdachte aan elk respect, of het nou gaat om andermans lichamelijke integriteit of spullen.

Louis D. opende samen met twee anderen het graf van een familielid van zijn toenmalige vriendin om er sieraden en een horloge uit te stelen. Dat gebeurde 's nachts in augustus 2007 in Renkum.

De weduwe van de goudhandelaar trof de volgende ochtend een opengeschoven grafsteen en kist. Het lichaam van haar man was ruim twee maanden eerder begraven.

''Dat moet voor de nabestaanden afschuwelijk zijn geweest en het heeft voor veel maatschappelijke beroering gezorgd'', overwoog de rechtbank.

Tegen de man was zes jaar cel geëist. Volgens de officier van justitie had D. de leidende rol in de grafroof.

Volgens de rechtbank is dat echter niet aangetoond, waardoor zijn strafaandeel voor de grafroof ook niet hoger zou moeten zijn.

Daarnaast vond de rechtbank geen bewijs voor een van de mishandelingen en een poging doodslag waarvoor D. ook werd vervolgd.

Wat Louis D gedaan heeft is zeker niet netjes, maar 18 maanden voor grafroof is tamelijk hoog in vergelijking met wat regelmatig voor (kinder)verkrachting wordt gegeven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: