woensdag 1 april 2009

8 jaar voor doodsteken buurman

John R. (43) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het doodsteken van zijn 28 jarige buurman vorig jaar september. De fatale steekpartij vond plaats in Amsterdam Noord op de Pomonastraat in Tuindorp-Oostzaan. In die zaterdagnacht kregen de twee ruzie omdat de John R. vond dat zijn buurman voor geluidsoverlast zorgde.

Tijdens de steekpartij die volgde op de ruzie, stak R. enkele keren met een jachtmes in de buik van zijn 28 jarige buurman, waarna deze stierf voordat de ambulance arriveerde.

Voor de rechter zei R. dat hij handelde uit zelfverdediging, naar zijn zeggen kwam hij om een ruzie op straat te sussen, maar werd hij door het slachtoffer geschopt en geslagen waarna hij liggend op de grond er achter kwam dat hij een mes op zak had waarmee hij zijn buurman uiteindelijk neerstak. Volgens het OM was er echter helemaal geen sprake van een grote vechtpartij en eisde zij daarom 12 jaar cel wegens moord. Ook de rechtbank oordeelde dat er van zelfverdediging geen sprake was en acht R. schuldig aan doodslag.

LJN: BH9318

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: