vrijdag 8 mei 2009

2 maanden cel voor zelfbenoemde pedojaagster Yvonne van Hertum

‘Pedojaagster' Yvonne van Hertum (55) uit Rotterdam is door het gerechtshof in Den Haag vandaag veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, omdat ze ten onrechte op internet een man beschuldigde van een erotische chat met een minderjarige. Daarbij plaatste zij ook zijn adres en foto. Tegen Van Hertum was een voorwaardelijke taakstraf geëist. Het hof vond die sanctie echter niet zwaar genoeg en stuurt haar naar de gevangenis.

Het hof tilt zwaar aan dit ongegrond op internet aan de schandpaal nagelen. Zo'n beschuldiging kan iemand lang achtervolgen, aldus het hof. Het Haagse hof vindt dat niet gebleken is dat de beschuldiging van de vrouw juist is. Het is de vraag, of de chat van de beschuldigde kwam. De chat waarop ze zich beriep was bovendien niet erotisch.

Het hof tilt zwaar aan dit ongegrond op internet aan de schandpaal nagelen. De aard van dit medium brengt mee dat een beschuldiging iemand lang kan blijven achtervolgen. De wens om kinderseks op internet te bestrijden, mag geen vrijbrief zijn om deze andere misdaad te plegen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: