maandag 4 mei 2009

Negen jaar voor doodslag op Trix Pieters van Schagen

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 62-jarige Ewald S. veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens doodslag op Trix Pieters van Schagen (85) op 7 december 2007 in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar cel geëist voor moord.

S. heeft bekend dat hij de vrouw, bij wie hij geregeld over de vloer kwam, in haar woning met een zware plastic tas op het hoofd heeft geslagen en vervolgens zwaargewond heeft achtergelaten. Volgens eigen zeggen deed hij dat toen zij hem betrapte op het moment dat hij haar pinpas terug wilde leggen, die hij eerder had gestolen. Toen de vrouw begon te gillen, sloeg hij haar in paniek.

De rechtbank acht niet bewezen dat de man het slachtoffer met voorbedachten rade heeft gedood. Hoewel hij wisselende verklaringen heeft afgelegd over wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld, is er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs dat de verdachte de tijd heeft gehad zich te beraden.

De rechter heeft bij het opleggen van de straf rekening gehouden met het feit dat S. op zeer gewelddadige wijze een bejaarde vrouw, die hem volledig vertrouwde, van haar leven heeft beroofd. Bovendien heeft hij enkele uren later tevergeefs geprobeerd geld op te nemen met een bankpas van het slachtoffer.

S. kampte met een gokverslaving en had schulden. Hij ontvreemDde eerder al twee ringen bij de bejaarde vrouw. De man noemde haar in een getuigenverklaring, toen hij nog geen verdachte was, een „wereldmensie”.

Nou, zeker gezien het feit dat de rechtbank rekening houdt met de geweldadigheid en andere factoren zoals boven beschreven, is 9 jaar voor doodslag een presentje.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: