dinsdag 16 juni 2009

Gevangene ontsnapt op Curaçao

Gedetineerde Juneri Norwega (21) heeft vanmorgen achter het gerechtsgebouw in Punda de benen weten te nemen.  Norwega moest vanmorgen voor de rechter komen in verband met een incident in de gevangenis waar hij bij betrokken was. Norwega zit een straf uit van elf jaar die hem door het hof was opgelegd. Gevangenen worden tegenwoordig aangevoerd met geboeide voeten die met een korte ketting aan elkaar zijn verbonden. Dat bemoeilijkt het lopen, er zijn alleen kleine pasjes mogelijk. Norwega liet zich daar kennelijk niet door weerhouden.

Omstreeks elf uur zag een taxichauffeur een gevangene langs het Plaza hotel rennen met geboeide voeten. Vervolgens passeerde Norwega de ingang naar het paleis van de gouverneur. Maar daar stonden op dat moment net geen agenten van de Landelijke Beveiligingsdienst. Vervolgens is Norwega de Emmabrug overgestoken en eerst Kurá Hulanda in gedoken.

Politiewoordvoerder Suares zegt van de centrale meldkamer begrepen te hebben dat Norwega inderdaad geboeide voeten had. De woordvoerder heeft eveneens begrepen dat Norwega tijdens zijn vlucht allerlei hindernissen heeft kunnen nemen zoals het springen over een afrastering. Suares vindt het daarom moeilijk voor te stellen dat Norwega dit allemaal heeft gedaan met de belemmering van de boeien. Dat schrijft Amigoe vandaag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: