woensdag 22 juli 2009

OM: Vegan streaker langer vast

Peter Janssen (24), beter bekend als de vegan streaker, blijft volgens een woordvoerder van het OM, nog tot zondag in voorlopige hechtenis als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. De onderzoeksrechter toetst morgen of justitie juist heeft gehandeld door de verdachte van het beramen van een aanslag op de koningin in verzekering te stellen.

Hiermee krijgt het OM nog drie dagen de beschikking over de verdachte. In die tijd doet justitie nader onderzoek naar de beschuldiging die een getuige tegen Janssen heeft geuit. Mocht justitie onvoldoende bewijs voor de stelling vinden, dan wordt Janssen mogelijk zondag vrijgelaten. Wordt er meer bewijs gevonden, dan wil justitie hem langer vasthouden en wordt hij voor de onderzoeksrechter geleid. Die moet dan beslissen of de man nog twee weken langer mag worden vastgehouden.

Volgens advocaat Gerard Spong berust de verdenking enkel op de verklaring van Naomi van der P. (19), de voormalig medeverdachte van Janssen in de nertsen-actie Zeeuwse Stavenisse op 15 maart. Naomi van der P. is tevens de ex-vriendin van Janssen. Zij heeft op 6 en 8 juli getuigd.

We zullen maar aannemen dat de arrestatie een beetje een wissel heeft getrokken op de relatie.

Update 25 juli 2009: De Vegan streaker werd vandaag vrijgelaten en gaat een schadeclaim indienen. De Ex-vriendin zou mogelijk níet Naomi van der P. zijn maar een ander.
Update 26 mei 2010: Tegen Peter Janssen (nu 24) en (ex) vriendin Naomi van der P. (nu 21) werd vandaag 18 maanden cel geëist waarvan 6 maanden voorwaardelijk met 22n proeftijd van 3 jaar. Justitie ziet de kans op herhaling groot omdat Janssen een Asperger persoonlijkheid zou hebben (dat daarmee de kans op herhaling groter wordt is onzin).
Namens de nertsenfokker (Lyon Walhout) werd een schadevergoeding gevraagd van ruim 4,5 ton, vooral voor het mislopen van inkomsten omdat fokdieren onbruikbaar waren geworden door de stress die ze opliepen door de plotselinge vrijheid. De officier ging niet verder dan ruim 30.000 euro voor direct geleden schade. De uitspraak is op 9 juni.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: