woensdag 15 juli 2009

Verdachte loverboybende op vrije voeten

Murat O. (22), een van de drie hoofdverdachten in een zaak tegen een bende loverboys, is voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Amsterdam besliste woensdag dat de man niet vast hoeft te blijven zitten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak.

De twee andere hoofdverdachten, O.'s broer Mehmet (27) en Youssef O. (38), blijven wel vast. De belangrijkste getuigen die tot nu toe zijn gehoord hebben niet belastend verklaard tegen Murat O., maar wel tegen de andere twee vermeende loverboys.

Justitie verdenkt de drie mannen ervan dat zij meerdere vrouwen hebben gedwongen tot prostitutie. Minstens een van hen was minderjarig. Ze zouden contact met hun slachtoffers hebben gelegd via websites als Hyves en Partyflock. Tijdens dates zouden ze hen hebben ingepalmd, waarna ze de vrouwen ertoe zouden hebben bewogen als prostituee te gaan werken in de rosse buurten van Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht. Ook zouden ze tegen de vrouwen geweld hebben gebruikt en sommen geld hebben witgewassen.

Politie en justitie hadden de mannen al lange tijd in de gaten. Na een uitgebreid onderzoek, dat ongeveer een jaar in beslag nam, vatte de politie de mannen in november vorig jaar in de kraag.

Het onderzoek van justitie in de zaak is nog niet helemaal afgerond. In totaal worden zo'n dertig getuigen gehoord; het grootste deel van die verhoren moet nog plaatsvinden. De inhoudelijke zaak tegen de hoofdverdachten en twee handlangers dient in november bij de rechtbank in Amsterdam.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: