dinsdag 28 juli 2009

Nederlander Cor Pieke (69) aan Costa vermoord

In de Spaanse badplaats Denia (Alicante) is Cor Pieke (69) uit het Friese Nij Altoenae vandaag dood gevonden in zijn huurwoning. Hij lag aan handen en voeten vastgebonden op bed.

Kennissen in Denia, een populair oord voor Nederlandse overwinteraars in Spanje, hadden Pieke al sinds de 23e Juli niet meer gezien. Een bestuurslid van de Nederlandse gezelschapsvereniging in Denia werd gebeld door verontruste familieleden. ,,Ik ben bij zijn huis gaan kijken, maar hij deed niet open.''

De man, die niet met zijn naam in de krant wil, keerde terug met de huisbaas en een slotenmaker. Binnen troffen zij het levenloze lichaam van de Rotterdammer aan en alarmeerden de politie. ,,Ik heb niet alles gezien, maar er hing een zeer penetrante geur,'' zegt het bestuurslid, die later zelf door de politie werd verhoord. Het lijk zou al enkele dagen in het huis hebben gelegen.

De Spaanse krant Las Provincias meldt dat geen sporen van inbraak zijn gezien. Volgens de krant denkt de politie daarom dat de moordenaar een bekende was of makkelijk toegang had tot het huis.

De Nederlander had Pieke een week daarvoor nog gezien. ,,Hij maakte toen een verwarde, afwezige en terneergeslagen indruk. Volgens zijn ex-vriendin was hij erg labiel.'' De Nederlandse vereniging in Denia kreeg een paar maanden geleden een briefje van Pieke, waarin hij zijn lidmaatschap opzegde. Twee jaar geleden had hij zich met zijn toenmalige vriendin aangemeld.

De Spaanse krant Libertad Digial vermeldt dat Pieke depressief was en van zelfmoord gesproken had nadat hij verlaten was door zijn vriendin. Er waren op het lichaam geen sporen van geweld te vinden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: