woensdag 26 augustus 2009

Verdachte moord op Arzu Çakmakçi-Erbas opgepakt

Nevzat K.(41), de gezochte verdachte in de zaak van de doodgestoken Arzu Çakmakçi-Erbas (32), eigenares van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West, is aangehouden.

Politiesurveillanten troffen Nevzat K. aan in het Erasmuspark, nadat zij een tip hadden gekregen van een omstander in de buurt, die hem kort daarvoor zag lopen.

Tijdens zijn aanhouding vertelde de man onmiddellijk dat hij werd gezocht en dat hij zijn eigen foto op internet had gezien.

Nevzat K. is na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau waar het onderzoek zal worden voortgezet.

K. is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs. Hij zou al eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven. Het is nog onduidelijk wat zijn motief is geweest. De moord had in ieder geval niets met de crèche te maken. Ook was er geen relatie tussen hem en Arzu Çakmakçi-Erbas.

Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten. Zij overleed later in het ziekenhuis.
Update 16 sept: Volgens de advocaat van Nevzat, Niels van der Laan, is zijn client zwart gemaakt. Er blijkt volgens hem uit het dossier niets van het drugsgebruik of het forse strafblad waar justitie mee schermt.

Navzat ontkent.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: