vrijdag 13 augustus 2010

Verkrachtingsdossiertje weg | [x] ongeschikt

De politie in Venlo is het dossier kwijt over de verkrachting in februari 1995 van een vrouw (nu 33) uit het Venlose kerkdorp Steyl. De dader zou de Duitse serieverkrachter Jörg Peter P.(46) uit Koblenz zijn.

De vrouw moest onlangs opnieuw gehoord worden, zei een woordvoerster van de politie. Dat gebeurde nadat de verdachte in Duitsland was opgepakt. Er bleek een DNA-match bewaard te zijn die de man verbond met de vrouw in Steyl. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond noemt het zoekraken van de stukken “betreurenswaardig”.

Het slachtoffer is het vertrouwen in de Nederlandse politie kwijt geraakt en wil dat de Belgische justitie haar zaak verder onderzoekt. Dit omdat ook in België slachtoffers wonen van de Duitse verdachte, die enkele maanden geleden werd gearresteerd.

Overigens loopt niet alleen de Venlose politie met boter op het hoofd. Het Duitse blad Fokus onthulde dat Jörg Peter P. al eerder gestopt kon worden. Hij werd in 2006 gearresteerd bij en aanval op een vrouw. Hij gaf toen toe dat het zijn bedoeling was geweest haar te verkrachten en zei dat hij zijn sexuele driften niet onder controle had. Het OM wilde toen DNA monsters van de man af nemen. Een vrouwelijke rechter in Keulen wees dat verzoek in 2007 echter af.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook