donderdag 29 oktober 2015

Wending in Groninger dubbele moordzaak

De van twee moorden verdachte Maikel S. (40) uit Groningen verklaarde vanmorgen in de Groninger rechtbank dat de onlangs in Hooge Zwaluwe vermoorde Nadzak Muljaim deel uit maakte van een soort wietdeal die twee personen het leven kostte begin 2013.

S. werd kort na de dood van de twee in januari 2013 opgepakt. Hij was kostganger bij Gudrun Kuster (66) en Trevor Griffiths (71), die beiden op 18 januari 2013 werden omgebracht. De schoenen van S. zaten onder het bloed van Kuster.

S. verklaarde eerder al dit kwam omdat hij het lichaam van de vrouw had versleept. Een mysterieuze beller had hem gesommeerd Gudrun Kuster van straat naar haar woning te brengen. Vandaag 'onhulde' S. wie de beller was: namelijk Nadzak Muljaim, die samen met Brain Dalfour 15 oktober dood in een vakantiehuis in Hooge Zwaluwe was gevonden. Er was volgens S. sprake van een soort uit de hand gelopen wietdeal. De rechter wees S. erop dat zijn theorie niet te controleren is omdat Muljaim dood is.

Opmerkelijk is dat S. twee weken geleden al een verklaring over Nadzak wilde afleggen, maar dat dit niet kon omdat de politie Noord-Nederland geen rechercheurs beschikbaar had. Dat zei de officier van justitie ter zitting.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook