vrijdag 18 april 2008

12 jaar voor 'Hamermoord' op Ciska Boer

Hendrikus van der S. (52) die vorig jaar zijn ex-vriendin Ciska Boer (53) doodsloeg met een hamer, is door de rechtbank veroordeeld tot 12 jaar wegens moord. Ciska werd op 24 september vorig jaar dood gevonden in haar rijtjeshuis aan de Nassaustraat in Ridderkerk, nadat de verdachte zich op het politiebureau aan de Kievitsweg had gemeld en zijn daad had opgebiecht.
Als een inbreker had hij in de nacht van 24 september op haar bed zitten wachten tot zij thuiskwam. Volgens hem om ‘te praten’ over hun stukgelopen relatie. Maar toen Ciska de slaapkamer in kwam lopen, haalde Hendrikus diverse malen uit met een hamer, waardoor zij in haar huis stierf.

Waarschijnlijk wurgde hij haar ook nog en dekte hij de vrouw vervolgens toe met haar witte badjas. "Zodat ze netjes lag," zei hij zelf.
Het OM had voor de moord veertien jaar cel geëist. De rechtbank hield het gisteren op twaalf jaar, mede omdat Van der S. nooit eerder met justitie in aanraking is geweest.

De Ridderkerker, die enigszins verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht, had het niet kunnen verkroppen dat de relatie enkele weken eerder was stukgelopen. Hij zou ‘vernedering en verlatingsangst’ hebben gevoeld.
Een echt motief kon de man tot verdriet van de dochter en zoon van Ciska (uit een eerder huwelijk) niet geven. Van der S., snikkend: "Toen ik haar hoorde praten tegen de katten, ging het niet goed. Maar waarom ik het heb gedaan? Ik weet het ook niet."

Lage straf voor moord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: