maandag 14 juli 2008

20 jaar cel voor prostituee die gemeente ambtenaar vermoordde

De rechtbank in Arnhem heeft vandaag de 35-jarige manlijke prostituee E.R. uit Rotterdam veroordeeld tot 20 jaar cel wegens moord op de 58-jarige John Lucieer uit Varik.

Lucieer was top-ambtenaar bij de gemeente Capelle aan den IJssel en voormalig raadslid en PvdA vorozitter in Neerijnen. R. had op 2 december vorig jaar een afspraak voor betaalde seks in de woning van Lucieer in Varik. Beide mannen gebruikten lustverhogende drugs. Vervolgens heeft R. bruut geweld gebruikt. Het zwaar verminkte slachtoffer overleed enige tijd later, nadat R. de woning had verlaten met diverse spullen van hem.

Lucieer, een bekend inwoner van Varik, werd maandag 3 december 2007 door een overbuurman gevonden in de badkamer van zijn vrijstaande huis. Het is niet duidelijk hoe lang de man, die vrijdag voor het laatst werd gezien, daar levenloos heeft gelegen.

De overbuurman, die in het bezit is van een sleutel van het huis van Lucieer, ging poolshoogte nemen omdat hij al een tijd licht zag branden zonder de man in de woning te zien.

De partner van Lucieer, Viktor, is volgens de buren op vakantie in de Oekraïne, waar hij vandaan komt en familie heeft wonen. Buren en oud-collega’s reageren geschokt op de moord op deze ‘vriendelijke’ en ‘beminnelijke’ man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: