dinsdag 8 juli 2008

4 jaar en TBS voor verkrachten jonge meisjes

De rechtbank in Breda heeft de 21-jarige verdachte B. uit Etten-Leur veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaren en tbs met dwangverpleging. De vorderingen tot schadevergoeding van enkele slachtoffers zijn gedeeltelijk toegewezen.

De rechtbank heeft bewezen verklaard dat verdachte in de periode van 1 februari 2006 tot en met 12 juli 2007 in zijn huis in Etten-Leur 8 jonge meisjes heeft verkracht, met 6 meisjes onder de 16 ontucht heeft gepleegd en 1 jonge vrouw met wie hij 6 jaar een relatie heeft gehad, heeft mishandeld.

Verdachte heeft, kort nadat hij op zichzelf is gaan wonen, veel contacten gelegd met jonge meisjes en vriendinnengroepjes die hij bij hem thuis uitnodigde. In eerste instantie was verdachte heel vriendelijk en lief voor de meisjes maar al snel veranderde zijn gedrag. Hij werd agressief tegen de meisjes, hij gebruikte veel geweld en bedreigde de meisjes ook met geweld. Onder die omstandigheden heeft verdachte seks gehad met veel jonge meisjes. Doordat B. richting de meisjes dreigde met geweld tegen hun familie durfden zij vaak geen nee meer te zeggen en zijn zij ook steeds weer teruggegaan naar het huis van verdachte.

De raadsman van B. heeft ter zitting de rechtbank gevraagd op B het minderjarigenstrafrecht toe te passen. De rechtbank is daarin niet meegegaan wegens de persoon van de - meerderjarige – B. en de omstandigheden, waaronder de delicten werden gepleegd.

De rechtbank neemt het verdachte heel erg kwalijk dat hij zijn eigen behoeftebevrediging telkens voorop heeft gesteld en nooit eens heeft gedacht wat het voor de meisjes betekende. Verder rekent de rechtbank het verdachte zwaar aan dat hij vaak onbeschermde seks met de meisjes heeft gehad en hen heeft blootgesteld aan seksueel overdraagbare aandoeningen.
Dat laatste is natuurlijk een onzin argument als hij zelf vrij was van SOA's. Het zou de rechter gepast hebben om hem de kans op zwangerschap zwaar aan te rekenen. Dat trekt een veel grotere wissel op de toekomst en de psyche van een meisje onder de 16.

Het zou de officier niet msstaan hebben als hij ook vrijheidsberoving en bedreiging ten laste had gelegd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: