maandag 20 oktober 2008

Nieuwe arrestatie in de zaak Marlies

Alle artikelen over Marlies op dit blog


De politie heeft vandaag (20-10-2008) op Bonaire een nieuwe verdachte aangehouden in de zaak van de Nederlandse Marlies van der Kouwe.

De 25-jarige Kenneth M. werd opgepakt in de wijk Tera Kora, waar hoofdverdachte Ryan Pieters woont. Kenneth M is eerder in beeld geweest als de persoon die Ryan een scooter verkocht zou hebben.

De politie heeft huiszoekingen gedaan in de woning van M. en het huis van zijn vriendin. Volgens de oom van M. heeft de politie kleding van de verdachte meegenomen. Of de politie ook spullen in beslag heeft genomen bij de vriendin van M., is niet bekend.

Vrijdagmiddag (lokale tijd) werd het lichaam van Van der Kouwe gevonden op een ruig terrein in de wijk Amboina. Na DNA-onderzoek zondag heeft het Nederlands Forensisch Instituut bevestigd dat het om de 24-jarige apothekersassistente gaat.

Drie verdachten zitten nu nog vast in de verdwijningszaak van Van der Kouwe. Hoofdverdachte Ryan Pieters is overgeplaatst naar de Bon Futuro gevangenis op Curaçao. Op Bonaire zitten nog twee mannen in voorarrest , Siegmar Marchena en de vandaag opgepakte Kenneth M.

Twee andere verdachten: Vincent, de broer van Ryan en Jimmy/Jamie Richardson de stiefvader van Ryan's vriendin Shanti zijn afgelopen week op vrije voeten gesteld. Jimmy Richardson was op de avond van de verdwijning van Van der Kouwe op stap met Ryan Pieters. Hij zegt Ryan na één uur 's nachts niet meer te hebben gezien.Vincent was die bewuste avond aan het werk.

Update 21 okt: De naam van de verdachte lijkt ook te zijn Khamet Martijn of dit dezelfde is als Kenneth M. is nog onduidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: