donderdag 23 oktober 2008

Politie stuurt mishandelde vrouw weg.

Een 34-jarige vrouw die in de wijk Oosterwei in Gouda door een Marokkaanse jongen met een dartpijl werd bestookt, is door de politie weggestuurd toen zij aangifte kwam doen. De jongen gooide de dartpijl naar het gezicht van de vrouw. De pijl kwam net onder haar oog terecht kwam.

Woensdagmiddag 22 oktober was de vrouw folders in de wijk aan het bezorgen. Net toen ze bukte gooide een jongen van ongeveer elf jaar een dartpijl naar haar oog. "Ik was helemaal in paniek", aldus de vrouw. Toen ze diezelfde middag naar het politiebureau ging om aangifte te doen vertelde de politie haar doodleuk dat ze zaterdagmorgen om half tien terug kon komen.

Toen de buren van het slachtoffer lucht kregen van de reactie van de politie werden ze woest. Ze eisten van dat de aangifte zo snel mogelijk werd opgenomen. Uiteindelijk is de politie die avond nog bij de vrouw thuis geweest om de aangifte op te nemen, meldt politiewoordvoerder Chris van Egmond. Volgens Van Egmond is er nog geen dader aangehouden en is de zaak nog in onderzoek.

Het slachtoffer zegt dat ze zich sinds het incident niet langer veilig voelt op straat. "Als in onze hond uitlaat, wordt ik uitgescholden en als we de politie bellen, zeggen ze dat ze niets kunnen doen omdat die knapen nog geen twaalf jaar oud zijn. Ze gooien eieren, tomaten en stenen tegen onze ruiten en lopen over auto's."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: