dinsdag 23 december 2008

Werkstraf voor wietdiefstal uit politieloods

De 30-jarige agente uit Eindhoven die betrokken was bij de diefstal van zeventien kilo hennep uit een Tilburgs politiebureau, is vandaag door de Rechtbank in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

De drugs verdwenen op 12 oktober vorig jaar uit een garage van het politiebureau aan het Wilhelminapark. Daar lagen de drugs opgeslagen om vernietigd te worden. De hennep was in beslag genomen bij een growshop in Tilburg. De agente zou een vriend uit Geldrop hebben verteld waar de drugs lagen. Ook zou ze hem een sleutel van de garage hebben gegeven, die de man kopieerde.

De officier van justitie eiste vrijspraak, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn voor betrokkenheid van de agente. Ze zou slechts naïef zijn geweest en iemand in vertrouwen hebben genomen die niet te vertrouwen was. De rechtbank baseert zich onder meer op verklaringen van de vriend en ziet wel bewijs tegen de vrouw. Bovendien stuurde de man een kaart naar de agente met daarop de tekst 'Praat niet'. Bovendien was er uitgebreid GSM contact tussen de twee op de dag van de diefstal.
In haar vonnis hield de rechtbank rekening met de gevolgen die de zaak voor de agente heeft gehad. Ze is ontslagen en heeft door de diefstal veel psychische problemen ondervonden. Haar vriend uit Geldrop werd in september veroordeeld tot vijf jaar cel. Hij was ook betrokken bij de ontvoering van een medewerker van een coffeeshop in Leerdam.

Een zeer vreemde zaak: Het OM eist vrijspraak en de rechter veroordeeld de vrouw. Vreemd is natuurlijk ook dat de rechtbank 'rekening houdt met de gevolgen die de zaak voor de agente had'. Dat is een vriendelijkheid die de gewone burger niet ziet gebeuren als hij voor de rechter staat

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: