donderdag 26 februari 2009

Man vrijgesproken van schuld aan verdrinking echtgenote

De man (61) uit Nijmegen die werd vervolgd voor de dood van zijn vrouw, die thuis in bad verdronk, is vrijgesproken.

De rechtbank in Arnhem acht niet bewezen dat hij de dronken vrouw met opzet achterliet in bad. De vrouw kwam vorig jaar maart om het leven.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden twee jaar cel voor 'het verlaten van een hulpbehoevende met de dood ten gevolg'. De zestiger zou samen met zijn vrouw aardig wat hebben gedronken. Toen zij begon over een buitenechtelijke affaire van de man, werd hij boos. Hij zou het slachtoffer ruw hebben uitgekleed en op de rand van het bad hebben gezet, waarop zij er zelf in ging liggen. De zestiger ging daarop weer naar de woonkamer en beluisterde enkele cd's. Daarna besloot hij een kijkje in de badkamer te nemen. De vrouw lag toen met haar hoofd half onder water en had een witte rand om haar lippen. Reanimatie mocht niet meer baten.

Omdat de vrouw dronken was en ook nog eens slecht ter been, had de man volgens justitie kunnen weten dat het mis zou lopen. Daarom had hij haar niet zo lang alleen moeten laten. Volgens de rechtbank is echter niet bewezen dat de man zich bewust was van het risico dat hij nam. Dat hij haar een hele tijd alleen liet, keurt de rechtbank wel af. Maar niet zo erg dat hij verantwoordelijk is te stellen voor haar dood.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: