dinsdag 17 februari 2009

Nederlander vermoord in Dominicaanse republiek

PAS OP!! ZEER SCHOKKENDE BEELDEN
De Nederlandse restauranthouder Jan Versteeg (65) is op beestachtige wijze doodgeslagen in een surfparadijs in de Dominicaanse Republiek. Zijn Duitse vrouw Thérèse Versteeg Gbur(54) werd daarbij verkracht en zwaargewond achtergelaten.

Drie mannen met capuchons op drongen zondag hun woning in het Caribische kustplaatsje Cabarete binnen en eisten onder meer de eigendomspapieren van zijn restaurant El Castillo (Het Kasteeltje). Daarover liep een rechtszaak, melden niet bevestigde bronnen op internet. De Nederlander verzette zich en werd vastgebonden, gemarteld en doodgeslagen. Daarna werd de vrouw verkracht door het losgeslagen trio. De daders vluchtten met de papieren, een computer, een digitale camera en een mobiele telefoon. De politie heeft nog geen spoor van hen.

De beelden (zie video) van de vondst van Jan Versteeg zijn door de politie in de Dominicaanse republiek vrijgegeven.

Een waarschuwing: DEZE BEELDEN KUNNEN ALS ZEER SCHOKKEND WORDEN ERVAREN.
NB. De beelden zijn inmiddels verwijderd


Update 28 mei 2009: De politie heeft de Haitaan Basonard de Camp (26) gearresteerd in Las Terrenas (Samana) op verdenking van de moord en de verkrachting. De man houdt vol pas kort tevoren in de Dominicaanse republiek te zijn aangekomen, maar hij werd geidentificeerd door Therese Versteeg als de man die haar man had vermoord en haar had verkracht en die bovendien voor het echtpaar had gewerkt als security guard.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: