dinsdag 17 februari 2009

Loverboys voor de rechter

Mehmet en broers De bende vrouwenhandelaren die vandaag terecht zal staan, bediende zich van geweld en dreigementen. Pas toen de groep gearresteerd was, durfden twintig vrouwen naar de politie te stappen.

De drie hoofdverdachten (foto), Nederlanders van Turkse komaf, zijn de broers Mehmet en Murat Ordu (27 en 22) en T. D. (26). Ze werden drie maanden geleden van hun bed gelicht in Osdorp, Den Haag en Nootdorp.

Zij zouden vanaf 1999 prostituees hebben gedwongen op de Amsterdamse Wallen en in de rosse buurten van Utrecht, Alkmaar (foto) en Den Haag te werken. Het gaat om Nederlandse en buitenlandse vrouwen.
Achterdam_alkmaar De drie legden contact via internet. Ze palmden hun slachtoffers in maakten ze afhankelijk via 'de loverboymethode'. Ze dwongen vrouwen eerst het contact met familie en vrienden te verbreken. Vervolgens werden ze prostituee.

Dat ging niet zachtzinnig. Hoofdverdachte Mehmet dreigde niet alleen met het afsnijden van borsten (“Die tieten zijn van mij. Ik snij ze eraf.” ). Hij schopte en sloeg een minderjarig meisje dat hij een vervalst paspoort gaf, opdat ze zich ouder kon voordoen. Hij zei tegen haar: “Als je niet bij me terugkomt, maak ik jouw leven en het leven van je familie tot een hel.”

Volgens justitie heeft Mehmet ook één vrouw 150.000 euro afhandig gemaakt. Zijn broer Murat deed tijdens een bezoek aan Parijs drugs in het drankje van een vrouw. Hij pakte haar telefoon af, sloeg en stompte haar en zei: “Je moet je bek houden, anders ga je eraan.”

Update Begin Juli werd Murat Ordu weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: