donderdag 12 maart 2009

IFS neemt onderzoek stoffelijk overschot Katarina Khanyak over

Het OM gaat het Indepent Forensic Services (IFS) vragen om de doodsoorzaak te onderzoeken van het stoffelijk overschot van Katarina Khanyak. Het levensloze lichaam werd vorig jaar gevonden .

In februari vorig jaar doorzochten de Belgisch en het Nederlands justitie de woning van Robert-Jan Breukel in Hoogbraak. Het huis, waar vroeger een bank was en ook Piet Roelen zijn kantoor had, staat op de grens met Nederland en België. De speurders troffen er het levenloze lichaam van de Wit-Russische Katarina Khanyak (26) aan.

Breukel is de hoofdverdachte voor de moord op zijn echtgenote, maar is in voorlopige vrijheid gesteld. Intussen is de juiste doodsoorzaak van de vrouw nog niet gevonden. Omdat het Nederlands Forensisch Instituut geen uitsluitstel kan geven, wordt het IFS ingeschakeld. IFS werkt samen met Zwitserse en Engelse experts. Het onderzoek wordt bemoeilijkt door de manier waarop het lijk gevonden is. Het lichaam zat onder een laag PUR-schuim in een kist die verborgen was onder het bed van de vierjarige dochter van Breukel en de Wit-Russische vrouw. Het onderzoek van IFS start in april.

Voor justitie blijft Robert-Jan Breukel verdacht van moord of doodslag op zijn echtgenote. Hij is echter vorig jaar in vrijheid gesteld omdat verwacht werd dat het onderzoek lang zou duren.

Bijna een jaar geleden zei justitie al dat ze buitenlandse experts zouden vragen om de doodsoorzaak vast te stellen omdat het NFI dat niet kon. "Dat kan wel een jaar duren" Zouden ze nu echt bedoeld hebben dat het een jaar duurt om te vragen of iemand onderzoek kan doen?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: