vrijdag 26 juni 2009

4 jaar cel voor Nederlander in België wegens pooierschap

hij-vernederde-zijn-vrouw-tien-jaar-lang Louis ‘Loek’ van der Poel (63) (foto) een in België wonende Nederlandse zakenman, is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel. Van der Poel had zijn Slowaakse vrouw jarenlang gedwongen tot prostitutie.

Loek van der Poel filmde bovendien de verkrachtingen van zijn vrouw. Hij moet haar nu 3000 euro schadevergoeding betalen.

Van der Poel, die in Berchem, Antwerpen woont, is een bekend lid van de liberale partij Open VLD. Hij is in België vooral ook bekend wegens de introductie van de Segway, waarvan hij de rechten in 2004 verwierf.

In 2006 stapte Maria, de Slowaakse vrouw die van der Poel in 1993 leerde kennen en met wie hij in 1997 trouwde, naar de politie met een verward verhaal. Ze was meerdere keren verkracht, zowel door haar echtgenoot als door andere mannen met goedvinden én medewerking van haar partner. Dat gebeurde is 'Noble House', de seksclub in het Nederlandse grensdorp Putte, waar ze elkaar hadden leren kennen toen zij nog zeventien was.  Van der Poel kocht de bar en dwong haar de volgende jaren mee te draaien in de vunzigste seks.

"Van der Poel gaf haar instructies en nam soms zelf ook deel aan de orgieën. Naar eigen zeggen vond hij het vooral opwindend om alles te filmen. Hij bevredigde zichzelf terwijl hij zijn partner de liefde zag bedrijven met klanten in de bar", citeert het vonnis een getuige. Enkele keren drong hij aan op een triootje.

"Dat zijn echtgenote daar niet mee gediend was, blijkt uit de beelden", aldus het vonnis: "De beklaagde neemt de penis van de klant in de hand en duwt hem in de vagina van Maria. Ook verplicht hij haar tot orale seks met de klanten. Van de beelden druipt de walging af. Zo is duidelijk te zien hoe ze er apathisch bij blijft, maar dan bedreigt hij haar: 'Je zuigt hem af of het is gedaan met jou'. Zij faket dan dan enig genot, maar spert de mond wijd open om toch maar zo weinig mogelijk contact te hebben met de penis".

De zaak werd, omwille van de beelden, achter gesloten deuren behandeld. De uitspraak van het vonnis moet echter openbaar zijn en in hun vonnis lieten de rechters niets aan de verbeelding over. Zij hadden geen goed woord over voor van der Poel en beschrijven hoe alles in detail te zien is op de in beslag genomen dvd's. "Tien jaar lang heeft hij de vrouw, van wie hij nog altijd niet officieel gescheiden is, vernederd. Het is opmerkelijk dat twee eerdere partners gelijkaardige getuigenissen aflegden over de seksuele wanpraktijken van Loek van der Poel", aldus het vonnis.

Hij hield haar financieel, sociaal en emotioneel volkomen onder controle door haar gratis te laten werken in het bordeel en de taverne, door haar documenten achter slot te bewateren en deinsde er zelfs niet voor terug hun zoontje Loek Junior te gebruiken als pressiemiddel.

Bij de behandeling van de zaak had de verdediging nog gepleit voor opschorting van straf, maar dat vond de rechtbank een brug te ver. In het vonnis wordt zwaar getild aan de perverse feiten. De deskundige die de Nederlander onderzocht noemt hem stelt 'hysteropsychopate trekken' vast, en de kans op herhaling wordt heel groot genoemd, en doordat er geen greintje schuldinzicht is, heeft geen enkele therapie zin.

De 'zakenman' kwam begin deze eeuw al voor de rechter op verdenking van souteneurschap met een vorige echtgenote als beweerd slachtoffer, maar werd toen vrijgesproken. Hij beweegt zich in de kringen van de Open Vld in Antwerpen. In 2000 kwam hij op voor de districtraadsverkiezingen in Berchem, maar raakte niet verkozen. De Nederlander wilde graag een rol spelen binnen de liberale partij, maar kreeg nooit een functie. Midden de jaren negentig was van der Poel wel betrokken bij de voorbereiding van VLD-congressen. Maar toen Guy Verhofstadt lucht kreeg van zijn achtergrond, werd hij met stille trom afgevoerd.

Van der Poel was enige tijd eigenaar van de brasserie 'Hof van Nauwelaerts' in Berchem. Dit restaurant kwam recentelijk in het nieuws na een faillissement. Van der Poel baatte ook een tijd taverne Erasmus in Borgerhout uit. Dit café haalde de nationale pers omdat Britney Spears er naar het toilet zou zijn geweest. Dit gerucht is nooit bevestigd.

De Antwerpse liberale schepen Ludo Van Campenhout reageert terughoudend op de zaak. "Ik ken Loek uit de partij en omdat onze kinderen soms met elkaar omgaan. Het klopt dat Loek lid is van de Antwerpse Open Vld. Maar hij heeft geen enkel mandaat en zit ook niet in het bestuur. Wat dat betreft, moeten we dus geen maatregelen nemen. Verder is dit een zaak van het gerecht en daar heb ik niets over mee te delen", aldus de schepen. Er circuleert echter een recente foto waarop kan blijken dat het water tussen die twee niet erg diep was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: