donderdag 4 juni 2009

Steve Brown bevestigt dat ‘beloning’ satire was

Steve Brown vindt dat het duidelijk is dat de beloning de hoofden van drie misdaadjournalisten heeft gezet satire was omdat hij niet 500.000 éuro maar gúlden ('het hadden net zo goed dukaten kunnen zijn') op  heeft uitgeloofd. Bovendien heeft één van de drie, Bas van Hout, 13 jaar geleden hetzelfde met Brown zélf uitgehaald, toen de gulden nog wél wettelijk betaalmiddel was, zo stelt Brown.

Aanleiding voor het half miljoen was een interview van Scharrenberg met Bas van Hout dat in de Panorama zou verschijnen. Brown werd hier in neergezet als verrader van ‘een van de grootste criminelen van Europa’.  Inmiddels is dat artikel al veranderd, maar toch wilde Brown een punt maken.  Brown wilde zelf in een interview met Parool TV de naam van de betreffende crimineel niet noemen maar het is algemeen bekend dat het om 'Jotsa' Jocic zou gaan.

Brown noemde ook het feit dat Bart Middelburg stelt dat door een artikel van Bas van Hout waarin die beweerd dat Ron Ondunk Jocic verraden zou hebben, Ondunk later ook daadwerkelijk vermoord werd. Hij zag dan ook de op handen zijnde publicatie in Panorama als actie van van Hout, en de Vries om hem te laten omleggen: 'Het was de zoveelste keer dat ze me de lampen hebben willen laten uitblazen'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: