donderdag 11 mei 1995

Zes jaar voor cel voor moord Vlissingen

De rechtbank in Middelburg heeft vandaag Ruud J.L. van der S.(32) uit Vlissingen wegens de moord op zijn plaatsgenoot Gerard Melse conform de eis veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. In de late avond van 14 december 1994 wachtte van der S. Melse op en schoot hem neer.

Slachtoffer Gerard Melse stond algemeen bekend als een gevaarlijke man. In 1978 had hij zijn pleegzusje Petra(5) in Oostkapelle vermoord, hij gebruikte regelmatig geweld en hij had het voornamelijk voorzien op „zwakkeren”, die hij gemakkelijk aankon. Melse had de vriendin van Van der S. twee keer verkracht en haar enkele keren bijna gewurgd. Bovendien had hij haar woning vernield en haar kinderen, haar moeder en haarzelf bedreigd.

Toen Melse nadat de politie hem weer had laten gaan ook nog rondbazuinde dat hij de vriendin van Van der S. en haar familie zou „martelen en afmaken” als zij aangifte zou doen, was voor Van der S. de maat vol. Hij kocht een pistool, met het plan voor eens en voor altijd met Melse af te rekenen. Op de bewuste avond wachtte hij hem bij een drugspand op en schoot hem drie keer in de borst.

Van der S. was vijftien jaar geleden al eens veroordeeld wegens doodslag, nadat hij op 10 oktober 1980 in een poging zijn moeder te beschermen haar agressieve nieuwe vriend R. Coppoolse (42) doodstak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: