dinsdag 13 mei 2008

Hoger Beroep in GHB-zedenzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) en veroordeelde Willem R. uit Bunschoten gaan beide in hoger beroep in de Emmer GHB-zaak. Dat hebben een woordvoerster van het OM in Assen en R.'s raadsman L. Slinkman dinsdag laten weten.

De 45-jarige R. werd eind april door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 2,5 jaar cel wegens onder meer het seksueel misbruiken van een 9-jarig meisje, na haar samen met een even oud vriendinnetje - zijn stiefdochter - te hebben gedrogeerd met GHB. Dat gebeurde op 3 juni vorig jaar bij een recreatieplas in Emmen.

De officier van justitie eiste medio april 9 jaar cel. Niet alleen voor het misbruik, maar ook voor poging tot moord. R. zou er niet voldoende aan hebben gedaan om de meisjes uit het water te halen toen ze door de GHB onwel waren geworden en dreigden te verdrinken.

Volgens de rechtbank heeft R. wel voldoende gedaan. Het OM blijft van mening dat dat niet het geval was en legt dit voor aan het gerechtshof in Leeuwarden.

Het is ook wel een enigszins onbegrijpelijk vonnis van de rechter: R heeft de meisjes gewoon in het water laten liggen. Het is een broer ban een van de meisjes geweest die hun uit het water heeft gehaald.
Vervolgens bemoeide R zich er weer mee door bij een van de nog bewusteloze meisjes 'mond-op-mond' beademing uit te voeren, alleen deed hij dat met zijn snikkel. Afgezien van de seksuele kant, is dat een poging om haar te verstikken, immers bij bewustelozen moet je de ademweg juist vrij houden. Poging tot moord lijkt me dus vrij duidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: