donderdag 2 oktober 2008

Politie verzamelt meer aanwijzingen in ontvoeringszaak Bonaire

Lichaam Marlies gevonden

Autoriteiten op Bonaire verzamelen meer aanwijzingen dat de hoofdverdachte Ryan Pieters betrokken is bij de verdwijning van de Nederlandse Marlies van der Kouwe.

Ryan's 16-jarige vriendin Shanti heeft verklaard dat haar vriend in de nacht van de kidnap "bemodderd" thuiskwam en op zondag "direct de kleren wilde wassen". Ook zou hij erg van streek zijn geweest. Forensische onderzoekers hebben deze kleren direct veiliggesteld voor sporenonderzoek. Op zich is het natuurlijk niet zo vreemd dat als hij modderige kleren had, hij deze graag wilde wassen

Ook is een donkerblauwe Toyota Starlet, eigendom van zijn nicht Rayen Trinidat, voor onderzoek inbeslaggenomen. De politie zoekt al dagen naar een zwarte of donkere auto.

De politie vergaarde ook verklaringen bij collega's van de verdachte, die eveneens werkzaam zijn bij het Plaza Hotel. Ook daaruit komt het beeld naar voren dat Ryan na de verdwijning een uiterst gespannen en verwarde indruk maakte. Zo zou hij gedurende de dag meermalen hebben lopen overgeven.

Bij vriendin Shanti is huiszoeking verricht, net als bij de nicht, Ryans moeder en zijn oom en tante. De moeder van Pieters heeft zich inmiddels vierkant achter haar zoon geschaard. Haar zoon zou ziek zijn geweest van de medicijnen die hij slikt. Een jerrycan met benzine die hij volgens getuigen maandag - "geheel van streek" - kocht, zou volgens haar bestemd zijn voor haar auto.

De politie heeft gisteren de nicht van Ryan Pieters gehoord. Zij reed tijdens de arrestatie met Ryan in de auto van zijn vriendin Shanti. Verder is de auto van de moeder, een rode pick-uptruck, onderworpen aan onderzoek. Volgens haar is hij onschuldig aan deze kidnap, maar ook aan de eerdere zedenmisdrijven waarvoor hij tot in hoger beroep is veroordeeld. De vriendin van haar zoon noemt zij "gek". Volgens haar en andere familieleden gedroeg Ryan zich tot aan zijn arrestatie helemaal normaal.

Justitie zal naar verwacht vragen zijn voorarrest te verlengen, gezien de vordering in het onderzoek. Het kan natuurlijk zijn dat de bovenstaande verhalen wat zijn aangedikt door justitie in verband met de beslissing over de vrijlating morgen. De advocaat van Ryan Pieters stelde gisteren dat zij ervan overtuigd is dat Ryan morgen vrijkomt.


Update 3 Oktober: De hechtenis van Ryan is met acht dagen verlengd.

Keyword: Rayan Pieters, Ryan Pieters, Pietersz

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: