woensdag 24 december 2008

8 maanden cel voor bedreiging ROC

meerdaneenvak2 B. el G (18). is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk wegens bedreiging met een vuurwapen  van medeleerlingen van het ROC ASA aan de Klaprozenweg in Noord. El G. krijgt een proeftijd van twee jaar. De straf is conform de eis van justitie.

Op 8 september kreeg El G., die nieuw was op school, ruzie met een medeleerling. Een docent haalde de vechtende leerlingen uit elkaar en stuurde El G. naar huis, waarop El G. een vinger langs de keel van de docent haalde en zei: "Ik ga ze opensnijden."

El G. keerde later terug naar school met twee vrienden en een pistool (of mogelijk iets wat daar op leek), en richtte dat op meerdere leerlingen en de docent. Ook riep hij 'bang bang' of woorden van die strekking.

"De impact van het incident was enorm. Het ROC ging enkele dagen dicht, de school huurde tijdelijk een beveiligingsbureau in, kinderen waren bang om naar school te gaan en de bedreigde docent meldde zich voor een tijd ziek." Aldus aanklager L. van Tilburg tijdens de behandeling van de zaak op 8 december. Zij verwees ook nog naar het feit dat El G. getuigen heeft gebeld vanuit de gevangenis. Uit een - getapt - gesprek zou kunnen worden opgemaakt dat hij een vriend instructies geeft over wat deze de politie moet vertellen. Ook de docent kreeg een telefoontje. Die trok zijn verklaring over de snijbeweging later (gedeeltelijk) in.

El G. zat eerder vast, in jeugddetentie, wegens mishandeling. En dat was niet de enige keer dat hij in aanraking kwam met justitie. Ook volgde hij ooit gedwongen een agressieregulatietraining, en hij zat een tijd in een behandelcentrum voor jongeren.
Volgens de buurtregisseur uit zijn wijk heeft El. G., die nogal eens 'hinderlijk' zou rondhangen op het Suikerplein, een slechte invloed op andere jongeren in de wijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: