donderdag 14 mei 2009

Moordenaar Joanne Noordink wil graag in Nederland blijven

Volgens P. Pel, de advocaat van Ehsan B. (32), is Joanne Noordink (27) uit Aalten in het huis van Ehsan omgebracht en door verstikking om het leven gekomen. .‘Bij hem thuis is de situatie uit de hand gelopen. Het was niet zijn bedoeling om haar van het leven te beroven”, Aldus raadsman Pel. Van een beraamde moord is volgens hem geen sprake.

Volgens Pel hebben zich tussen Joanne en zijn cliënt ‘bepaalde gedragingen’ voorgedaan. De advocaat wil niet zeggen of die seksueel van aard waren. De verdachte zou Joanne nog dezelfde middag in zijn achtertuin hebben begraven. Daar werd haar stoffelijk overschot op woensdag 25 maart gevonden.

Joanne Noordink verdween op 11 december. Ze had haar woning in allerijl verlaten. Haar auto en fiets stonden nog voor de deur. De televisie stond nog aan. Haar gsm, laptop en sieraden waren verdwenen.

Volgens Pel besloot Joanne Ehsan aansluitend op een telefoongesprek. Ehsan woont met zijn vrouw Tamara enkele honderden meters verder woont.

Joanne leerde Ehsan kennen op een halfjaar durende cursus Bijbelstudie in het najaar van 2006. Het jaar daarop schilderde hij haar woning. Daarna zouden de twee niet meer met elkaar zijn omgegaan. (desondanks zou Pel de volgende dag stellen dat Joanne langskwam om ‘over hun relatie te praten’.)

De verdachte, een Iraanse asielzoeker, stond onder druk. Hij liep het risico te worden uitgezet. De rechtbank in Zutphen had zijn asielaanvraag afgewezen. Eerder had de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) al negatief beslist. De verdachte vecht uitwijzing aan, hij vreest terugkeer naar Iran omdat hij zich van de islam heeft bekeerd tot het christendom. Ook als hij tot een langdurige celstraf wordt veroordeeld, wil hij in Nederland blijven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: