vrijdag 15 mei 2009

Advocaat: “Joanne Noordink was verliefd op mijn client”

Volgens Pieter Pel, advocaat van Ehsan B. (32), de man die bekend heeft Joanne Noordink (27) uit Aalten omgebracht te hebben,  was Joanne verliefd op zijn client. Een gesprek tussen beiden over hun relatie op de dag van de moord escaleerde, waarop Ehsan in paniek Noordink  heeft gewurgd.

Noordink werd op 11 december in het huis van de verdachte om het leven gebracht. De verdachte heeft het lijk daarna in zijn achtertuin begraven, op circa 400 meter van het appartement waar Noordink woonde.

Pel verklaarde voorts dat zijn cliënt tijdens dat gesprek duidelijkheid wilde hebben over een fotocamera die hij voor Noordink wilde verkopen omdat ze in financiële nood zat. Namens zijn cliënt liet de advocaat weten dat Noordink de camera als gestolen heeft opgegeven bij de verzekering om deze te tillen.Volgens Pel heeft de verdachte in paniek Noordink gewurgd en even later het lijk in zijn achtertuin begraven.

Het Openbare Ministerie (OM) in Zutphen onthoudt zich van commentaar op het relaas van de advocaat. Justitie vindt wel dat de details van een strafzaak pas op een zitting van de rechtbank naar voren horen te komen. Volgens Pel komt hij met de informatie naar buiten omdat er maandenlang ‘een eenzijdig beeld is geschetst van de moord op Joanne Noordink. Er is in de maatschappij een grote behoefte ontstaan te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Daar probeer ik namens mijn cliënt met terughoudendheid inzicht in te geven.’Tijdens een volgende pro-formazitting, op 23 juni, behandelt de rechtbank een mogelijke verlenging van de voorlopige hechtenis van de verdachte.

Het OM onthoudt zich zoals gezegd van comentaar maar ik zal dat niet doen. Het verhaal dat via Pel naar buiten wordt gebracht is natuurlijk bijzonder ongeloofwaardig. Een ieder zal wel eens een gesprek over een relatie hebben gehad en in mijn ervaring lijkt het me raar dat je daarvan zo in paniek raakt dat je iemand wurgt. Bovendien… relatie?? Gisteren werd bekend dat zij eigenlijk 2x contact hebben gehad: tijdens een bijbelstudie en later toen Ehrsan Joanna’s huis schilderde en daarna niet meer.

Klaarblijkelijk ging het gesprek ook nog over een camera –want ja, dat die bij een bevriende heler opdook moet ook nog even verklaard worden. Wat brengt een 2 hands digitale camera tegenwoordig op??

Toch moest dat klaarblijkelijk de financiele problemen van Joanne – zoal die al bestaan- oplossen. Duidelijkheid krijgen?? Wat moet er nog uitgelegd worden aan: “kun jij die camera voor mij verkopen?” Waarom deed Joanne dat trouwens zelf niet? Via marktplaats.nl? zal meer opleveren dan het via iemand aan een heler verkopen.

Toch ook nog een veeg uit de pan voor de OvJ: “Justitie vindt dat details van een moordzaak pas op een zitting naar voren horen te komen”. Laat me toch niet lachen. Details van moordzaken zijn al ver van te voren bekend omdat de pers info krijgt van de politie en justitie, maar dan wel hún versie. Daarin heeft de advocaat gelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: