donderdag 9 juli 2009

Eis 14 jaar in zaak Tweede Exloërmond-Hoger beroep

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft in hoger beroep veertien jaar cel geëist tegen Hans R. (55) uit Meppen in Duitsland. Het OM kwam met een hogere strafeis, omdat het inmiddels het Duitse strafblad van R. in handen had. Vanaf 1975 is de man in Duitsland meerdere malen veroordeeld voor verkrachting van jonge vrouwen.Dat is een non-argument omdat dit bij de 1e aanleg ook al bekend was.

De zaak leidde destijds tot veel onrust in de buurt. Een paar maanden voor de verkrachting van het meisje, werd in dezelfde omgeving Suzanne Wisman verkracht en vermoord. Het slachtoffer en Wisman waren bevriend. Het vonnis in die zaak werd onlangs in hoger beroep nog bevestigd.

Uitspraak is op 23 juli.Het zou 12 jaar worden. Hans gaat in cassatie, maar dat wordt juni 2011 afgewezen. Wel krijgt hij 6 maanden strafkorting omdat het lang heeft geduurd.

Hoewel het zgn 'Amber Alert' voor vermiste kinderen ingevoerd werd na de verdwijning van Amber, is dit niet naar haar genoemd maar naar Amber Hagerman, een 9 jarig meisje dat in texas werdt ontvoerd, verkracht en vermoord

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: