vrijdag 21 augustus 2009

Bullens is back! omstreden getuige ‘deskundige’ weer in de rechtszaal

Minister Donner had beloofd dat hij niet meer gebruikt zou wordem maar onder Hirsch Ballin wordt hij weer van stal gehaald: de uiterst dubieuze getuige-deskundige Ruud Bullens (58).

Het OM heeft de psycholoog/pedagoog om hulp gevraagd in de grootscheepse loverboy-zaak in Pijnacker. Bullens heeft de afgelopen jaren een zeer twijfelachtige reputatie opgebouwd. Zo deed hij in de Schiedammer parkmoord zo'n beetje alles verkeerd wat maar verkeerd kon gaan. Onder zijn leiding werd de destijds 11-jarige Maikel 1) van slachtoffer tot dader gebombardeerd 2) snoei- en snoeihard door rechercheurs ondervraagd en 3) uiteindelijk zelfs fysiek mishandeld omdat Ruud Bullens er van overtuigd was dat er een 'groot geheim' in de hersens van Maikel bevond. Ook verdween dankzij de inspanningen van Bullens Kees B. onterecht voor vier jaar achter de tralies. De rol die het NFI en de dames Edelhauser en Renckens hier in speelden is trouwens ook goed voor een Oscar). Ook Bullens rol in de affaire Lancee verdiende geen prijs voor psychologische deskundigheid.

Bullens zal in de zaak een oude bekende ontmoeten Advocaat Jacq Taekema die destijds Kees B bijstond. Takema waarschuwde afgelopen week de Haagse rechter in verband met het inschakelen van juist Bullens als getuige-deskundige. Taekema, die een van de destijds minderjarige verdachten bijstaat, heeft geen bezwaar tegen het horen van een deskundige maar wel tegen het inhuren van juist deze psycholoog, zegt hij.

Hoewel justitie hem kennelijk weer in genade heeft aangenomen, houden collega-wetenschappers ernstige twijfels over Bullens. Hoogleraar jeugdrechtspleging en hoofddocent pedagogiek Ido Weijers noemde het in VN eerder ‘onacceptabel’ dat de pedagoog zijn excuses nog niet heeft aangeboden. Sterker nog, hij meent dat hij niks fout heeft gedaan.

Ach, met een beetje geluk wijst Bullens de slachtoffers in deze zaak als dader aan, of liever nog, iemand die er helemaal niet bij geweest is.

 

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: