dinsdag 11 november 2008

Man met jeugd TBS vrij door ‘menselijke fout’

Een 22-jarige man met jeugd-tbs is volgens minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie  per ongeluk vrijgelaten  door ‘een menselijke fout’. De vrijlating is niet het gevolg van gebreken in de procedures bij de politie.

Dat heeft de minister  gezegd tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Hij constateerde tegelijkertijd dat ‘een minieme fout veel te grote consequenties heeft gehad’. Hij noemde het een ‘ergerlijke zaak’. ‘Het is ellendig maar wel de realiteit.’

De man werd na een verhoor door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld, omdat een formulier verkeerd was ingevuld. Eén kruisje stond niet op de juiste plek en dat leidde tot vrijlating. Het formulier gaf namelijk niet aan dat de man moest worden teruggebracht naar een jeugdgevangenis. 

De desbetreffende man was veroordeeld tot jeugd-tbs en had geweigerd zich na een oproep te melden in de jeugdgevangenis. Hij werd vervolgens eind oktober aangehouden na de diefstal van een scooter. Daarvoor werd ook een 32-jarige vriend van hem opgepakt. Die bedreigde voor zijn arrestatie een agent met een vuurwapen en boeide hem met zijn eigen handboeien. Na een korte klopjacht kon de 32-jarige verdachte alsnog worden gearresteerd.

De jeugd-tbs'er werd na zijn aanhouding voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na dat verhoor werd hij niet teruggebracht naar de gevangenis maar op vrije voeten gesteld.

 

Ach, het is vandaag de dag der zotten, deze verklaring van Ballin past daar goed bij

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: