dinsdag 16 december 2008

Nieuw onderzoek in de zaak Denise Schouten

Het Openbaar Ministerie gaat aanvullend onderzoek doen in de procedure die de ouders van de overleden Denise Schouten hebben aangespannen vanwege het niet vervolgen van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Het Openbaar Ministerie wil de bevindingen van de rijksrecherche nog eens nader onderzoeken. Om welke bevindingen het gaat, is onbekend. Denise Schouten uit Tilburg overleed in 1999 nadat zij in een bar een 'muf' drankje had gedronken.

Tijdens of na de sectie op het lichaam zijn het hart en andere organen van de vrouw verwisseld. Waar deze verwisseling plaatsvond, kon de rijksrecherche niet meer achterhalen.

Een later aan de familie overhandigde fles met de resterende organen bleek 'een soep van materiaal afkomstig van zeven verschillende personen.

Justitie gaf destijds toe dat administratieve en andere slordige fouten zijn gemaakt, maar zei geen strafbare feiten geconstateerd te hebben. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie bood in november de familie Schouten excuses aan voor fouten die het NFI heeft gemaakt.

De klaagschriftprocedure zou dinsdag worden behandeld bij het gerechtshof in Den Bosch maar is nu voorlopig uitgesteld.

Michel van Stratum, advocaat van de familie Schouten, gaf aan nog niet precies te weten om welk onderzoek het zou gaan. ''Het is gissen om welke zaken het gaat. Ik verwacht dat de betrokken NFI-medewerkers opnieuw gehoord worden en het organenonderzoek nog eens wordt bekeken. In overleg met de familie Schouten dien ik ook een wensenlijstje in''.

De klaagschriftprocedure zou dinsdag worden behandeld bij het gerechtshof in Den Bosch Bosch, maar is nu voorlopig uitgesteld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: