dinsdag 16 december 2008

Slechte verliezers bij het OM

Ad Bos woont tegenwoordig in een camper
Het Openbaar Ministerie (OM) stapt naar de Hoge Raad wegens de uitspraak in de zaak-Ad Bos, de man die bekendstaat als de klokkenluider van de bouwfraude.

Het OM wil van de Hoge Raad antwoord op de vraag of het gerechtshof in Den Haag het OM terecht niet-ontvankelijk heeft verklaard. Het hof deed dat omdat het Openbaar Ministerie Bos te laat zou hebben verteld dat hij niet alleen werd gehoord als getuige in de bouwfraudezaak, maar dat hij ook nog verdachte zou kunnen worden.

Daarmee zou het OM Bos aan het lijntje hebben gehouden.

Bos, die leidinggevende was bij wegenbouwbedrijf Koop Tjuchem, werd ervan beschuldigd dat hij een ambtenaar van Rijkswaterstaat had omgekocht met golfreisjes en een bezoek aan de inmiddels gesloten sexclub Yab Yum.

Bos bracht de enorme bouwfraude aan het licht toen hij in 2001 schaduwboekhouding van Koop Tjuchem openbaar maakte. Daaruit bleek dat de bouwwereld op grote schaal verboden prijsafspraken maakte.

Het gerechtshof in Den Haag heeft uiteindelijk niet geoordeeld over de handelingen van Bos. Daar kwam het niet aan toe, omdat het vond dat het OM de man niet had mogen vervolgen. Het OM is het daar niet mee eens.

De verdenkingen van justitie tegen Bos staan totaal los van de bouwfraudezaak waarin hij klokkenluider was, aldus het OM.

Het OM toont zich hiermee een slechte verliezer en waarschijnlijk proberen zij zo weer tijd te rekken voordat Bos zijn schadeclaim kan indienen. Dat wordt dus nog weer een extra jaartje in de Caravan zitten voor Bos

De boodschap van het OM is duidelijk: Ben je op de hoogte van strafbare feiten binnen je bedrijf: bek houden want je wordt vermalen.

Gooi nog maar weer wat belastinggeld aan tegen een nutteloze cassatieprocedure. Kan het OM geen reet schelen. Zeer slechte beurt voor deze halve criminelen die het vertrouwen van de burger inmiddels wel echt verspeeld hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: