dinsdag 22 augustus 2017

Dode bij schietpartij Venlo

In de buurt van de Klingerbergsingel in Venlo is afgelopen nacht een dode gevallen als gevolg van een schietpartij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 21 augustus 2017

Eis: 10 jaar cel voor doodslag op echtgenoot

Tegen Sandra N. (39) uit Den Bosch is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch 10 jaar cel geëist voor doodslag. Sandra bekende bekende dat ze 29 juni vorig jaar haar partner Selim van der Heijden (39) in bed in zijn hals stak. Daarna probeerde zij zichzelf te doden met dertig messteken.

N. zegt zich weinig te kunnen herinneren van het moment. Ze zou aan geheugenverlies lijden. Deskundigen constateerden psychische problemen, maar vonden haar toerekeningsvatbaar. De vrouw zei dat haar partner haar fysiek en geestelijk mishandelde.

Van der Heijden liep negen steekwonden op. Hij strompelde zwaargewond naar zijn moeder, vier deuren verderop. Hij haalde dat net, maar reanimatie baatte niet.

Binnen het gezin speelden al jaren problemen, mede veroorzaakt door de drugshandel van Selim. Sandra was het hier niet mee eens maar vond het ook wel 'makkelijk geld', zei ze. De politie was er al een aantal keer voor binnengevallen. Tegenover instanties als jeugdzorg hield het gezin de problemen verborgen.

Pas na een politie-inval begin juni vorig jaar merkte de omgeving dat het slecht ging met het gezin, zeiden getuigen. Sandra veesde haar vijf kinderen en huis te verliezen. Tegen haar moeder zei ze dat ze dood wilde. Op de bewuste ochtend liep ze naar eigen zeggen in een roes naar beneden, pakte een mes, ging weer naar boven en stak. Doodslag door psychische overmacht en daarom moet N. vrijuit gaan, bepleitte haar advocaat.

De kinderen, tussen tien en vijftien oud, hopen dat hun moeder vrijkomt, zo schreven ze in brieven aan de rechter.

Uitspraak op 1 september.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 16 augustus 2017

Eis: 6 jaar voor doodslag op Edense

Tegen Thomas B. (21) uit Ede is zes jaar cel  geëist wegens doodslag vorig jaar 8 november 2016 op Willianne van Stempvoort (19). Hij heeft haar gewurgd met een touwtje en haar daarna doodgeslagen met een snoeischaar.

Volgens de OvJ gebeurde dit vermoedelijk na een seksafspraak met het slachtoffer.

Het slachtoffer werd gevonden door haar zus. De dader was toen al gevlucht.

De Officier van Justitie vond dat er te weinig aanwijzingen zijn voor voorbedachten rade, en dus voor moord, maar wel genoeg voor doodslag.

De verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar, waardoor er vandaag ook een discussie ontstond in de rechtbank over het mogelijk toepassen van jeugdstrafrecht. Thomas B. lijkt te functioneren op een niveau dat lager ligt dan zijn werkelijke leeftijd. De Officier van Justitie is het echter met deskundigen eens dat het volwassenenstrafrecht van toepassing is.

De verdachte was aanwezig bij de zitting. Het antwoorden op de vragen ging moeizaam.

Het lichaam van Van Stempvoort werd op 8 november 2016 gevonden aan de Agnietendaal. De politie stelde vervolgens een onderzoek in naar onder meer vermeende explosieve stoffen, die later niet explosief bleken te zijn.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 14 augustus 2017

Dode man in Parkeergarage in Den Haag

In in een ondergrondse privé-parkeergarage aan de Rubensstraat in de  Schilderswijk in Den Haag is gistermiddag Alwin Sewnundun (57)  dood gevonden. Volgens buurtbewoners zou de man, vader van vier kinderen, zijn toegetakeld met gereedschap.

Het drama vond plaats rond half drie 's middags. Alwin en zijn vrouw kwamen terug van het boodschappen doen. Nadat alle tassen naar binnen waren gebracht, parkeerde de Alwin zijn auto in de met rolluiken afgesloten garage.

Terwijl zijn vrouw en de nog thuis wonende zoon zich afvroegen waar hij bleef, sloeg een buurjongen alarm. Hij had het lichaam van Alwin onder aan de trap gevonden. Zijn hoofd  lag volgens buurtbewoners in een plas bloed en er zouden ook spijkers hebben gelegen.

Op de grond van de parkeergarage lag bovendien gereedschap, waarop eveneens bloedspetters te zien zouden zijn. Eerst werd nog gedacht aan een tragisch ongeluk, maar omstreeks vijf uur liet de politie weten rekening te houden met een misdrijf.

Andere omwonenden vragen zich intussen hardop af hoe dit kon gebeuren in een parkeergarage die alleen toegankelijk is voor bewoners van de boven- en naastgelegen koopwoningen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 11 augustus 2017

Jongeren verdacht van doodslag vrijgelaten

Twee van de drie jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij de vechtpartij afgelopen donderdag in de Salviastraat in Valkenburg waarbij Willem Evers (65) omkwam, zijn vrijgelaten.

Na verhoor zijn de jongen (15) uit Valkenburg en de jongen (17) uit Schimmert vrijgelaten. Zij worden nog steeds verdacht van betrokkenheid. De derde verdachte, een jongen (17) uit Valkenburg, zit nog vast.

Evers was naar buiten gegaan om iets te zeggen van het lawaai dat de  groep hangjongeren maakte. Hierbij ontstond een vechtpartij waarbij Evers het onderspit dolf. Hij werd nog op straat gereanimeerd maar overleed in het ziekenhuis. Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.

Na het incident drongen buurtbewoners er bij de gemeente op aan harder op te treden tegen hangjongeren in Valkenburg.

Buurtbewoners spreken de geruchten tegen dat Willem door een hartaanval zou zijn omgekomen. Volgens hen is hij door de jongeren doodgeslagen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Oud-profvoetballer verdachte dodelijke steekpartij Reutum

De man (34) die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gearresteerd na een dodelijke steekpartij in Reutum, blijkt de voormalig profvoetballer Ruud ter H., die onder meer FC Emmen speelde. Ook zijn jongere broer is gearresteerd. Het duo wordt verdacht van doodslag.

H. zou samen met zijn broer verantwoordelijk zijn voor de dood van een man (22) uit Winterswijk. die afgelopen vrijdagnacht aan de Oldenzaalsestraat in Reutum (Ov) bezweek aan de gevolgen van de steekpartij.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep die op een nabijgelegen camping stond. De steekpartij ontstond nadat twee families het met elkaar aan de stok kregen.

De broers en een man (25) uit Winterswijk raakten bij de steekpartij gewond. Na behandeling in het ziekenhuis zijn de voormalig voetballer en zijn broer aangehouden door de politie. Vier andere betrokken die bij de caféruzie ook werden opgepakt, zijn inmiddels vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

De rechtercommissaris heeft woensdag besloten dat het voorarrest van de broers met veertien dagen wordt verlengd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook