woensdag 10 november 2004

Moordonderzoek Ancharee Sripho heropend

Ancharee Sripho De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft onderzoek naar de moord op Ancharee Sripho (28) (foto) heropend. Sripho werd op Goede Vrijdag 28 maart 1997  dood aangetroffen in de kelderbox van haar woning in de Van Ewijkstraat in Dordrecht.

Op de avond van de moord was alleen haar zoontje (6) in haar woning aanwezig. Hij kon niet vertellen waar zijn moeder was. Er werd alarm geslagen. In de loop van de dag vond de politie het stoffelijk overschot van Sripho, in haar eigen kelderbox. Zij was door een misdrijf om het leven gekomen.

Er is destijds een team van ongeveer 25 mensen op de zaak gezet, maar de moord bleef onopgelost. Mede omdat de afgelopen jaren de opsporingstechnieken sterk verbeterd zijn, leende deze zaak zich voor een nieuw onderzoek. Er wordt een DNA onderzoek ingezet als opsporingstechniek onder een groep personen die een nauwe relatie had met het slachtoffer. Daarnaast wordt een buurtonderzoek gehouden onder mensen die destijds te bereiken waren. Ook worden personen benaderd die al eerder een verklaring hebben afgelegd in deze zaak.

Update 3 december 2004 De regiopolitie Zuid Holland Zuid heeft een 61-jarige man uit Dordrecht aangehouden.  De man was in 1997 ook al als verdachte in beeld geweest. Op maandag 6 december 2004 heeft de rechter-commissaris de verdachte in voorlopige hechtenis gesteld. Op 15 december zal de rechtbank beslissen of de voorlopige hechtenis wordt verlengd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook