dinsdag 20 november 2007

OM wil Marcel Loor in Bon Futuro

Marcel Loor 16-11-07 Het Openbaar Ministerie probeert de vrijdag veroordeelde ex-immigratiechef Marcel Loor (38) naar de Bon Futuro-gevangenis op Curaçao te sturen.

Loor werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor valsheid in geschrifte, omkoping, belastingontduiking en witwassen. Zijn advocaten gingen meteen in hoger beroep.

Hoofdofficier van justitie Taco Stein zei tevreden te zijn met de veroordeling. “Maar het is pas de eerste ronde. Nu krijgen we het hoger beroep.”

Loor's arrestatie leidde opnieuw tot zorgen over de integriteit van het politiekorps en met name van het politiebureau in Philipsburg en de immigratiedienst op Princess Juliana International Airport. Stein zei dat de veroordeling ‘wel aantoonde dat het OM in staat is om grote schoonmaak te houden’.

Loor zit nog steeds in de ziekenboeg van de Pointe Blanche-gevangenis, waardoor de faciliteit niet goed kan functioneren. Om die reden wil Stein dat Loor naar de Curaçaose gevangenis wordt overgeplaatst. Het hoger beroep zal naar alle waarschijnlijkheid enige maanden in beslag nemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook