woensdag 10 september 2008

Hennepdief vrijgesproken van omkoping agente, 5 jaar voor andere feiten

hennep1Er is onvoldoende bewijs dat de 32-jarige man uit Geldrop die heeft bekend dat hij in oktober ruim 17 kilo hennep heeft gestolen uit het politiebureau in Tilburg, hulp heeft gehad van een politieagente. De rechtbank in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald.

De verdachte verklaarde dat hij een 30-jarige politieagente 500 euro had betaald in ruil voor een kopie van haar sleutel van de garage van het bureau. De rechtbank stelt dat voor zijn verhaal onvoldoende steun is omdat de agente haar aandeel in meerdere verhoren heeft ontkend.

De in beslaggenomen hennep verdween in oktober uit het politiebureau aan het Wilhelminapark in Tilburg. De drugs hadden vernietigd moeten worden maar lagen bijna twee maanden onbeheerd in de garage. Justitie vervolgt de agente nog wel wegens het schenden van haar ambtsgeheim en het medeplegen van diefstal.

De politie maakte vandaag (10-9-2008) bekend dat de agente eergisteren strafontslag heeft gekregen naar aanleiding van de uitkomst van het disciplinaire en strafrechtelijk onderzoek. Haar strafzaak dient later dit jaar.

De rechtbank veroordeelde de man uit Geldrop woensdag wel voor de diefstal uit het politiebureau met hulp van een valse sleutel, de diefstal uit een coffeeshop in Leerdam na de ontvoering van een medewerkster en een mishandeling en legde in totaal vijf jaar celstraf op. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

Vier medeverdachten die betrokken waren bij de ontvoering en diefstal in Leerdam werden eveneens conform de eisen van justitie veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier en vijf jaar.

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook