donderdag 30 oktober 2008

'Ex-rechercheur beschuldigt nationale recherche van corruptie'

Volgens Martin de B., een ex-rechercheur die zelf wordt verdacht van corruptie, is een groep politiemensen van de nationale recherche is corrupt en levert gevoelige informatie aan criminelen. Daardoor weten diverse criminele organisaties in ons land wat de politie over hen weet en hoe ze worden gevolgd.

De B. werkte de afgelopen twee jaar als politie-informant.
In die hoedanigheid constateerde hij dat ‘de corruptie in de nationale recherche uit de hand bleek te zijn gelopen’. Hij ontdekte de misstanden via een corrupte rechercheur bij deze recherchedienst. ,,Hij bleek een netwerk te hebben van mensen die informatie konden geven.’’ De B. spreekt over ‘meer dan vier mensen’, ‘met contacten naar douane en marechaussee’.

De nationale recherche doet onderzoek naar zware misdaad in ons land. Zo was ze betrokken bij het onderzoek naar Willem Holleeder.
Justitie zegt de beweringen heel serieus te nemen. ,,Als het waar is, willen we dat dolgraag weten. Maar dan hebben we meer informatie van hem nodig.’’ De B. is bereid al zijn kennis te openbaren, zegt zijn advocaat.

 

Zie ook: Friese ex-agent opent beerput

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: